Zapečené telecí řízky s rajčaty a sýrem
50 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 300gramůRajčata
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1,5lžíceKoňak
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
917 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Rajčata a sýr nakrájíme na plátky.
- 2Na másle (80 g) s olejem usmažíme z obou stran řízky dozlatova. Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, vyložíme plátky rajčat. Na ně položíme usmažené řízky a poklademe plátky sýra. Směs zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpustí.
- 3V mezičase do výpeku po řízcích vmícháme sojovou omáčku, smetanu a koňak. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
- 4Zapečenou masovou směs podáváme přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.