Zapečené telecí řízky s rajčaty a sýrem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
917 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Rajčata a sýr nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na másle (80 g) s olejem usmažíme z obou stran řízky dozlatova. Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, vyložíme plátky rajčat. Na ně položíme usmažené řízky a poklademe plátky sýra. Směs zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpustí.
  • 3
    V mezičase do výpeku po řízcích vmícháme sojovou omáčku, smetanu a koňak. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Zapečenou masovou směs podáváme přelitou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.