Zapečené telecí řízky se špagetami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
68 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, oba sýry nastrouháme nahrubo. Špagety uvaříme v osolené vodě (1/2 lžička) na skus, scedíme a necháme okapat. Zapékací mísu vymažeme máslem (30 g).
  • 2
    Řízky na zbylém másle s olejem usmažíme z obou stran dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Na výpeku zpěníme cibuli, přimícháme žampiony a podusíme. Do směsi vmícháme špagety, dobře promícháme a vložíme do zapékací mísy. Na špagetovou směs položíme řízky, zalijeme sýrovou omáčkou, zasypeme parmazánem a zapečeme v předehřáté troubě.
  • 3
    Na omáčku rozpustíme v rendlíku polovinu másla, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Omáčku vlijeme do kotlíku a ve vodní lázni do ní postupně zašleháme žloutky a sýr. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.