Zapečené telecí řízky se špagetami
65 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 0,25lžičkaSůl
- 200gramůŠpagety
- 1litrVoda pitná
- 60gramůSýr Parmezán
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
68 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, oba sýry nastrouháme nahrubo. Špagety uvaříme v osolené vodě (1/2 lžička) na skus, scedíme a necháme okapat. Zapékací mísu vymažeme máslem (30 g).
- 2Řízky na zbylém másle s olejem usmažíme z obou stran dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Na výpeku zpěníme cibuli, přimícháme žampiony a podusíme. Do směsi vmícháme špagety, dobře promícháme a vložíme do zapékací mísy. Na špagetovou směs položíme řízky, zalijeme sýrovou omáčkou, zasypeme parmazánem a zapečeme v předehřáté troubě.
- 3Na omáčku rozpustíme v rendlíku polovinu másla, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Omáčku vlijeme do kotlíku a ve vodní lázni do ní postupně zašleháme žloutky a sýr. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.