Zapečené telecí řízky se sýrem
35 min.
Ingredience
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 40gramůOlej stolní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 2kusyChřest sterilovaný
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 100gramůŠunka dušená
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na 8 menších plátků.
- 2Maso naklepeme, osolíme a zprudka opečeme. Řízky narovnáme na žáruvzdornou pánev a podlijeme tukem od opékání. Na každou porci položíme plátek šunky, na něj plátek sýru, pokapeme máslem a zapékáme v troubě asi 5 minut.
- 3Podáváme s bramborami, obložené zeleninou a ozdobené snítkou petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.