Zapečené telecí řízky se žampiony

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
44 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
977 mg
Cukr
936 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Žampiony scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme žampiony, smetanu a na mírném plameni dusíme, až se smetana téměř vydusí.
  • 3
    Usmažené řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, na maso položíme plátky šunkového salámu, rozdělíme udušené žampiony, přikryjeme plátkem sýra a pokapeme máslem, které jsme nechali rozpustit. Pečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpustí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.