Zapečené telecí řízky se žampiony
35 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 160gramůŽampiony - sterilované
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŠunkový salám
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
44 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
977 mg
Cukr
936 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Žampiony scedíme a necháme okapat.
- 2Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme žampiony, smetanu a na mírném plameni dusíme, až se smetana téměř vydusí.
- 3Usmažené řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, na maso položíme plátky šunkového salámu, rozdělíme udušené žampiony, přikryjeme plátkem sýra a pokapeme máslem, které jsme nechali rozpustit. Pečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.