Zapečené tvarohové noky
60 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh tučný
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
48 g
Sacharidy
46 g
Cukr
37 g
Vápník
50 g
Postup přípravy
- 1250 ml mléka, špetku soli a 50 g másla přivedeme do varu, za stálého míchání přisypeme krupici a mícháme, až se kaše přestane lepit na stěny hrnce. Do částečně vychladlé kaše vmícháme tvaroh, větší část cukru a vejce.
- 2Zbylé mléko vlijeme do nádoby z varného skla a přidáme rozdrobené máslo.
- 3Z připraveného tvarohového těsta lžící vykrajujeme noky a rozložíme je do nádoby s mlékem a máslem. Noky pocukrujeme zbylým cukrem a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.