Zapečené tvarohové palačinky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
42 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem. Důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.
  • 2
    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta. Palačinky udržujeme teplé až do dalšího použití.
  • 3
    Příprava náplně: Tvaroh v misce smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Rozklepneme vejce, přidáme citrónovou kůru, vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme na hrubším struhadle nastrouhanou čokoládu. Hotovou náplní plníme teplé palačinky, rozříznuté na polovinu.
  • 4
    Mléko, vejce a třtinový cukr dobře rozkvedláme, pekáč vymažeme máslem, kolmo, mírně ležatě na sebe naskládáme palačinky. Zalijeme připravenou mléčnou zálivkou a vložíme do nahřáté trouby. Při teplotě 180°C zapékáme přibližně 20 minut.
  • 5
    Palačinky nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.