Zapečené ústřice s jablky a calvadosem

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s calvadosem. Přidáme máslo a na mírném ohni necháme zezlátnout, cca 2 minuty.
  • 2
    Ústřice otevřeme a maso vybereme. Do pekáče nasypeme sůl, na kterou usadíme lastury. Do každé vložíme lžičku smetany, maso ústřice a pár kostiček jablek. Troubu předehřejeme na cca 200 °C a zapečeme. Opepříme a ozdobíme snítkami kopru a horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.