Zapečené ústřice s jablky a calvadosem
20 min.
Ingredience
- 50gramůSůl
- 16kusůÚstřice
- 50mililitrůCalvados
- 25gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyJablka
- 10gramůKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jablka nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s calvadosem. Přidáme máslo a na mírném ohni necháme zezlátnout, cca 2 minuty.
- 2Ústřice otevřeme a maso vybereme. Do pekáče nasypeme sůl, na kterou usadíme lastury. Do každé vložíme lžičku smetany, maso ústřice a pár kostiček jablek. Troubu předehřejeme na cca 200 °C a zapečeme. Opepříme a ozdobíme snítkami kopru a horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.