Zapečené ústřice s máslem
25 min.
Ingredience
- 6krajícůChléb toastový
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 2lžíceČesnekové máslo
- 300gramůÚstřice
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a jemně posekáme. Nakrájíme chléb na kostky. Na pánvičce smícháme oba druhy másla. Petržel jemně posekáme a zamícháme do másla. Rozehřejeme máslo a orestujeme v něm kostky chleba s česnekem.
- 2Propláchneme ústřice na sítě. Naplníme plochou formu s polovinou chlebové směsi.
- 3Rozložíme ústřice na směs a pokryjeme jejím zbytkem.
- 4Posypeme povrch sýrem a pokryjeme vločkami másla. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.