Zapečené uzené karé
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 600gramůUzené maso vařené
- 200mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusEstragon
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1217 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
111 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené uzené maso nakrájíme na tenčí plátky (2 na porci) a urovnáme do máslem vymazaného pekáče.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zalijeme vínem a vývarem a přidáme nasekaný estragon a petrželku. Přilijeme rajčatový protlak, mírně osolíme a přivedeme do varu. Omáčku zredukujeme na polovinu a odstavíme z plotny.
- 3Prochladlou omáčku promícháme s nastrouhaným sýrem a se smetanou, nalijeme na uzené maso a pokrm zapečeme v horké troubě.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.