Zapečené uzenina s hříbky a sýrem
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 220gramůHříbky čerstvé
- 350gramůRajčata
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Eidam cihla 30%
- 6kusůŠpekáčky
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
66 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme cibule, hříbky, rajčata. Vše pokrájíme na plátky. Silnější párky (nepo špekáčky) rozkrájíme na kolečka o síle asi 7 mm. V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla s olejem, cibuli zpěníme. Přidáme hříbky, krátce orestujeme. Poté houby osolíme, posypeme drceným kmínem a opepříme. Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce), na dno poklademe plátky uzeniny. Na ně rozložíme houby s cibuli i omastkem, nakonec plátky rajčat, mírně osolíme a ochutíme pepřem. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C. Pečeme přibližně 20 minut. Uzeninu s hříbky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.