Zapečené vepřové medailonky
30 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPomeranče
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1kusMeduňka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na 8 plátků, na oleji je po každé straně opékáme asi 3 minuty a potom je osolíme a opepříme.
- 2Oloupeme pomeranč, odkrojíme i spodní bílou slupku a z dílků vydlabeme dužinu.
- 3Opečené plátky masa obložíme nakrájeným sýrem a dílky pomeranče. Zapékáme asi 2 minuty pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
- 4Medailonky ozdobíme snítkou meduňky a podáváme s bagetou jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.