Zapečené vepřové s chlebem a rajčaty
60 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 400gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 8krajícůChléb toastový
- 3kusyRajčata
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 30mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso, krátce opečeme, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Směs rozložíme na dno máslem vymazané zapékací mísy.
- 2Krajíce chleba a plátky sýru rozpůlíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na maso střídavě klademe plátky chleba, sýru a rajčat.
- 3Vejce rozšleháme se smetanou do kávy, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí zalijeme pokrm a zapékáme v silně vyhřáté troubě 20 - 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.