Zapečené žampionové toasty
50 min.
Ingredience
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyRajčata
- 8krajícůChléb toastový
- 2decilitryMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSalát hlávkový
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony uvaříme v osolené vodě.
- 2Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel, přidáme nasekanou petrželku a drobně nakrájené žampiony. Podle chuti přisolíme.
- 3Směs klademe na opečené plátky chleba, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v horké troubě.
- 4Podáváme obložené listy hlávkového salátu a plátky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.