Zapečené zelí s kuřecím masem a rýží
75 min.
Ingredience
- 250gramůZelí kysané
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 250gramůKuře
- 125gramůZakysaná smetana
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na části oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a chvíli podusíme.
- 2Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
- 3Omyté kuřecí maso nakrájíme na kousky a krátce podusíme na pánvi na oleji.
- 4Do pekáče postupně urovnáme vrstvu rýže, zelí a kuřecího masa. Zalijeme šťávou z masa, rozmíchanou zakysanou smetanou a podle chuti osolíme.
- 5Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.