Zapečený camembert v lilku
50 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 250gramůPresident Camembert linea
- 8plátkůProsciutto sušené
- Na salát
- 1kusJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOlej olivový
- 2hrstiOřechy vlašské
- 1hrstRukola
- 1hrstSalát Polníček
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
64 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Plátky osolíme a necháme na ubrousku pustit šťávu, poté opláchneme a dobře osušíme. Lilek na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. K lilku při opékání přidáme lístky tymiánu.
- 2Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, zabalíme do plátku lilku a šunky. Utvořené rolády vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pod grilem zprudka zapečeme, až je šunka zlatohnědá.
- 3V mezičase připravíme salát. Jablko omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jablko nakrájíme na užší měsíčky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vlašské ořechy vyloupeme a na suché pánvi lehce opražíme. Rukolu a polníček opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme k jablku, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 4Salát rozdělíme na talíře, poklademe zapečenými závitky a zdobíme hoblinkami sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.