Zapečený candát s rizotem
65 min.
Ingredience
- 480gramůCandát obecný
- 40gramůMandle
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 2gramyKmín drcený
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- Rizoto
- 200gramůRýže Arborio
- 400mililitrůVíno červené
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůŠalotka
- 50gramůSýr Parmezán
- 6gramůSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety z candáta na straně kůže příčně nařízneme, celé filety osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém másle v pánvi osmažíme zprudka z obou stran, filety přeložíme na plech kůží dolů, povrch poklademe plátky mandlí, potřeme máslem z pánve a vložíme na pár minut zapéct do vyhřáté trouby. Přibližně na 7 minut.
- 2Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přisypeme rýži, osmahneme, podlijeme trochou vína, povaříme, přilijeme část smetany, osolíme a za občasného přilévání vína a smetany vaříme téměř doměkka, ale ne úplně. Rýži odstavíme a mimo oheň přimícháme strouhaný parmezán. Rizoto připravované po italsku je řidší a rýže tvrdší.
- 3Filety upravíme na talíře a doplníme rizotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.