Zapečený fenykl se sýrovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme fenykl. Nať položíme stranou, hlízy omyjeme a rozpůlíme. Lístky otrháme od stonků.
  • 2
    Přivedeme k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a ve vroucí vodě fenykl vaříme 5-10 minut. Předehřejeme troubu na 225 °C.
  • 3
    Smícháme dohromady mascarpone se smetanou a grappou. Parmskou šunku nakrájíme na proužky, které vmícháme do mascarpone a směs okořeníme solí a pepřem.
  • 4
    Nakrojíme křížem rajčata a přelijeme vroucí vodou. Tím se budou lépe loupat. Oloupaná rajčata rozpůlíme a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na kostky. Oloupeme šalotku, nakrájíme na velmi malé kostičky a opečeme na horkém oleji. Přidáme kostky rajčat a ochutíme cukrem, solí a pepřem.
  • 5
    Fenykl nakrájíme na kostky a položíme na rajčata do vymaštěné zapékací mísy. Tyto dvě vrstvy přikryjeme sýrovo-šunkovou směsí a zapékáme asi 10 minut.
  • 6
    Nákyp servírujeme obložený fenyklovými lístky a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.