Zapečený hermelín s brokolicí a květákem
40 min.
Ingredience
- Vařená zelenina
- 100gramůKvěták
- 100gramůBrokolice
- 1,2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule lahůdková
- 6kusůRajčata Cherry
- 50gramůŠunka krůtí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůMléko polotučné
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 3špetkyPepř 4 barev
- 1lžičkaSůl
- 1kusHermelín s jogurtovou kulturou
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté růžičky květáku a brokolice vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce, 5-7 minut je povaříme. Troubu si předehřejeme na 190°C. Lahůdkovou cibuli a cherry rajčata omyjeme, cibuli pokrájíme na kroužky, rajčata rozpůlíme. Hermelín nakrájíme na tenké plátky. Krůtí šunku na kostičky. 1/2 malé chilli papričky posekáme nadrobno. Povařený květák s brokolicí scedíme a necháme v sítu odkapat.
- 2V zapékací míse na plotně rozehřejeme 1 lžíci másla. Na něm zpěníme cibuli. Mísu odstavíme z plotny. Vložíme do ní květák, brokolici, cherry rajčata, přimícháme chilli papričku, mezi zeleninu vložíme plátky sýru.
- 3Vejce si rozmícháme s mlékem a zakysanou smetanou, ochutíme je solí, pepřem a zeleninu se sýrem zalijeme. Mísu vložíme do středu trouby a pokrm pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.