Zapečený hermelín s brokolicí a květákem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté růžičky květáku a brokolice vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce, 5-7 minut je povaříme. Troubu si předehřejeme na 190°C. Lahůdkovou cibuli a cherry rajčata omyjeme, cibuli pokrájíme na kroužky, rajčata rozpůlíme. Hermelín nakrájíme na tenké plátky. Krůtí šunku na kostičky. 1/2 malé chilli papričky posekáme nadrobno. Povařený květák s brokolicí scedíme a necháme v sítu odkapat.
  • 2
    V zapékací míse na plotně rozehřejeme 1 lžíci másla. Na něm zpěníme cibuli. Mísu odstavíme z plotny. Vložíme do ní květák, brokolici, cherry rajčata, přimícháme chilli papričku, mezi zeleninu vložíme plátky sýru.
  • 3
    Vejce si rozmícháme s mlékem a zakysanou smetanou, ochutíme je solí, pepřem a zeleninu se sýrem zalijeme. Mísu vložíme do středu trouby a pokrm pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.