Zapečený jeseter po moskevsku
50 min.
Ingredience
- 800gramůJeseter ruský
- 2lžičkySůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 12kusůOlivy zelené
- 60gramůGouda
- 100gramůProtlak rajčatový
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceKopr čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
767 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykostěnou rybu rozdělíme na 4 porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ve větší pánvi na části másla opečeme. Opečenou rybu odložíme do tepla, na téže pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou velkou cibuli. Dále nadrobno rozkrájíme vypeckované olivy a nastrouháme sýr Gouda.
- 2Čtyři zapékací misky vymažeme výpekem z ryby a cibule, na dno vložíme porci opečené ryby, přidáme cibuli a olivy. Vše zakryjeme přisoleným rajským protlakem smíchaným se zakysanou smetanou, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
- 3Misky nejprve prohřejeme na plotně, potom je vložíme do předehřáté trouby a na mírném ohni zapečeme.
- 4Takto upraveného jesetera podáváme v zapékacích miskách posypaného nasekaným koprem. Jako příloha se hodí chléb nebo pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.