Zapečený jeseter po moskevsku

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
767 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěnou rybu rozdělíme na 4 porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ve větší pánvi na části másla opečeme. Opečenou rybu odložíme do tepla, na téže pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou velkou cibuli. Dále nadrobno rozkrájíme vypeckované olivy a nastrouháme sýr Gouda.
  • 2
    Čtyři zapékací misky vymažeme výpekem z ryby a cibule, na dno vložíme porci opečené ryby, přidáme cibuli a olivy. Vše zakryjeme přisoleným rajským protlakem smíchaným se zakysanou smetanou, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 3
    Misky nejprve prohřejeme na plotně, potom je vložíme do předehřáté trouby a na mírném ohni zapečeme.
  • 4
    Takto upraveného jesetera podáváme v zapékacích miskách posypaného nasekaným koprem. Jako příloha se hodí chléb nebo pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.