Zapečený kapr s husími játry a slaninou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
39 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
39 mg
Cukr
83 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 2
    Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi.
  • 3
    Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.