Zapečený kapr s husími játry a slaninou
60 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej stolní
- 800gramůKapr obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůJátra husí
- 1lžičkaSůl
- 150gramůAnglická slanina
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 0,5decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
39 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
39 mg
Cukr
83 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.
- 2Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi.
- 3Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.