Zapečený katalánský krém s pomerančem
60 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 4lžíceCukr moučkový
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč důkladně omyjeme horkou vodou, osušíme, odřízneme kůru a nasekáme ji najemno. Vanilkový lusk rozpůlíme a obsah vyškrábneme. Vše dáme do hrnce, přilijeme mléko, přidáme špetku soli a zahřejeme.
- 2V kovové míse ušleháme do krému žloutky, vejce a cukr. Přidáme mouku a solamyl. Nakonec postupně vmícháme mléko. Mísu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ho vařit. Necháme vychladnout ve studené lázni a vmícháme pomerančovou kůru. Krém rozdělíme do formiček a necháme vychladit v lednici.
- 3Před podáváním rozpálíme gril v troubě. Krém posypeme cukrem, formičky vložíme do trouby a grilujeme, dokud se na povrchu nevytvoří kůrka. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.