Zapečený květák s boloňskou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 800gramůKvěták
- 10gramůSůl
- 150gramůŠunka uzená
- 100gramůHouby čerstvé
- 60gramůSýr Čedar
- 80gramůMáslo čerstvé
- 10gramůOregano sušené
- 4gramyKmín drcený
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůOlej olivový
- 1decilitrProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák rozdělíme na nejmenší růžičky, v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, květák 5 minut povaříme a scedíme. V rendlíku na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájené houby a šunku a 3 minuty orestujeme. Zalijeme protlakem, přidáme sůl, kmín a oregano a odstavíme. V jiném rendlíku usmažíme světlou jíšku, tu zředíme vodou, ve které se vařil květák a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme do šunkovo houbové směsi a udržujeme teplé. Okapaný květák rozložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme teplou omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.