Zapečený květák s krůtími nudličkami
80 min.
Ingredience
- 800gramůKvěták
- 600gramůKrůtí prsa
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a podusíme na másle doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na nudličky.
- 2Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozebereme na růžičky.
- 3Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme krůtí nudličky a květák. Vše zalijeme těstíčkem umíchaným z mléka, vajec, soli a hladké mouky.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový nebo ovocný salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.