Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

55 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozebereme na růžičky a vaříme v páře asi 5 minut. Růžičky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  • 2
    Toastový chléb rozdrobíme, promícháme s nastrouhaným sýrem a citronovou kůrou. Směsí posypeme květák a povrch poklademe vločkami másla (1 lžíce). Zapékáme v předehřáté troubě asi 12 minut.
  • 3
    Spaříme a oloupeme rajčata, rozmixujeme a svaříme na hustou omáčku. Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme. Vmícháme 1/2 lžíce másla a nasekaný kopr. Omáčku podáváme s květákem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.