Zapečený květák s rajčatovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaCitronová kůra
- 400gramůRajčata
- 750gramůKvěták
- 1lžičkaSůl
- 1krajícChléb toastový
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky a vaříme v páře asi 5 minut. Růžičky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 2Toastový chléb rozdrobíme, promícháme s nastrouhaným sýrem a citronovou kůrou. Směsí posypeme květák a povrch poklademe vločkami másla (1 lžíce). Zapékáme v předehřáté troubě asi 12 minut.
- 3Spaříme a oloupeme rajčata, rozmixujeme a svaříme na hustou omáčku. Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme. Vmícháme 1/2 lžíce másla a nasekaný kopr. Omáčku podáváme s květákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.