Zapečený květák s rajčaty

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vrstvíme do ní růžičky květáku a spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata. Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Vrchní vrstvu tvoří květák, povrch posypeme sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme 10 minut ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme žloutky rozšlehanými s mlékem a solí. Zapékáme dalších 15-20 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.