Zapečený květák s rajčaty
70 min.
Ingredience
- 800gramůKvěták
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 150gramůRajčata
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vrstvíme do ní růžičky květáku a spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata. Každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Vrchní vrstvu tvoří květák, povrch posypeme sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme 10 minut ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme žloutky rozšlehanými s mlékem a solí. Zapékáme dalších 15-20 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.