Zapečený květák se šunkou

70 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny penne. Slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Květák omyjeme, očistíme a oddělíme růžičky. Košťál odstraníme a nadrobno nakrájíme. Košťál a růžičky blanšírujeme v osolené vroucí vodě 5 minut. Poté je vyndáme a necháme okapat. 1/4 litru vody z květáku smícháme s bešamelovou omáčkou, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Parmazán nastrouháme. Šunku nadrobno nakrájíme a s těstovinami a květákem vmícháme do bešamelové omáčky. Vše vložíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.