Zapečený květák se sýrem
65 min.
Ingredience
- 12gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5decilitrOcet kvasný lihový
- 400gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1600gramůKvěták
- 2litryVoda pitná
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Květák dobře omyjeme a necháme na 5 minut namočený ve vodě s octem. Slijeme, květák rozdělíme na co nejmenší růžičky a dáme do slané vody vařit na 30 minut. Mezitím si připravíme čtyři zpékací sáčky a do každého nasypeme trochu nastrouhaného sýra. Uvařený květák slijeme a necháme okapat, vložíme do mísy, kde promícháme se solí, petrželkou a rozpuštěným máslem. Rozdělíme do jednotlivých zapékacích sáčků a posypeme druhou vrstvou strouhaného sýra. Sáčky zavážeme a na plechu zapékáme 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.