Zapečený mořský jazyk s burskými oříšky
25 min.
Ingredience
- 800gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 120gramůOřechy burské pražené
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3špetkyZázvor mletý
- 400mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mořské jazyky opláchneme, osušíme a osolíme. Vyloupané burské oříšky rozdrtíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2V misce smícháme rozdrcené burské oříšky se smetanou, citronovou šťávou, zázvorem a cayennským pepřem.
- 3Mořské jazyky narovnáme do máslem vymazaného pekáče, přelijeme burskou omáčkou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 1/4 hodiny. Podáváme posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.