Zapečený plněný fenykl
60 min.
Ingredience
- 4kusyFenykl sladký - hlíza
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibule
- 11kusůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůShiitake houby
- 100gramůHlíva ústřičná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fenykly omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme žlábek a odstraníme stonky.
- 2Na másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby, dusíme 5 minut. Osolíme a opepříme.
- 3Připravený fenykl povaříme v osolené vodě asi 5 minut, necháme okapat a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Fenykly naplníme podušenými houbami a navrch rozdělíme tavený sýr rozmíchaný s trochou vody.
- 4Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.