Zapečený plněný fenykl

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykly omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme žlábek a odstraníme stonky.
  • 2
    Na másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby, dusíme 5 minut. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Připravený fenykl povaříme v osolené vodě asi 5 minut, necháme okapat a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Fenykly naplníme podušenými houbami a navrch rozdělíme tavený sýr rozmíchaný s trochou vody.
  • 4
    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.