Zapečený pórek s jablky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka dobře omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Plátky pórku a jablek slupkou nahoru střídavě naskládáme do vymaštěné kulaté žáruvzdorné mísy.
  • 3
    Smetanu rozšleháme v misce s vajíčkem, dochutíme majoránkou, pepřem a solí a nalijeme na pórek s jablky. Směs v míse ještě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Zapékací mísu přikryjeme alobalem a pórek a jablky pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě dalších 15 minut, až má sýr zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.