Zapečený pórek s jablky
40 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 2kusyJablka
- 75gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka dobře omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky.
- 2Plátky pórku a jablek slupkou nahoru střídavě naskládáme do vymaštěné kulaté žáruvzdorné mísy.
- 3Smetanu rozšleháme v misce s vajíčkem, dochutíme majoránkou, pepřem a solí a nalijeme na pórek s jablky. Směs v míse ještě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
- 4Zapékací mísu přikryjeme alobalem a pórek a jablky pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě dalších 15 minut, až má sýr zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.