Zapečený pórek s Mozarellou
28 min.
Ingredience
- 900gramůPórek
- 225gramůMozzarella
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekBazalka
- 4krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si rozehřejeme gril a mezitím v osolené vodě uvaříme asi 6-10 minut doměkka bílé části omytých a očištěných pórků. Pozor – nerozvařit!
- 2Uvařené pórky scedíme, poskládáme je do zapékací misky a poklademe čerstvými listy bazalky. Na ně poklademe na půl centimetru pokrájená kolečka mozarelly a opět poklademe lístky bazalky. Grilujeme 3-5 minut, dokud nám nezačne sýr lehce hnědnout.
- 3Vedle v misce si připravíme zálivku z rozšlehaného octa s olejem, solí a pepřem, kterou pórky pokapeme. Podáváme hned s dobrým čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.