Zapečený pórek s Mozarellou

28 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si rozehřejeme gril a mezitím v osolené vodě uvaříme asi 6-10 minut doměkka bílé části omytých a očištěných pórků. Pozor – nerozvařit!
  • 2
    Uvařené pórky scedíme, poskládáme je do zapékací misky a poklademe čerstvými listy bazalky. Na ně poklademe na půl centimetru pokrájená kolečka mozarelly a opět poklademe lístky bazalky. Grilujeme 3-5 minut, dokud nám nezačne sýr lehce hnědnout.
  • 3
    Vedle v misce si připravíme zálivku z rozšlehaného octa s olejem, solí a pepřem, kterou pórky pokapeme. Podáváme hned s dobrým čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.