Zapečený pórek se salámem
40 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 750gramůPórek
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůSalám Boloňský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, podélně nařízneme a omyjeme. Nakrájíme na tenká kolečka, povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, poté kolečka pórku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Salám rozkrájíme na tenké plátky a střídavě s pórkem klademe ve vrstvách do vymazané zapékací mísy. Vrchní vrstvu tvoří pórek.
- 3Mléko rozšleháme s vejci, osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Směsí přelijeme pokrm v míse a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 4Podáváme s čerstvým selským chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.