Zapečený pórek se salámem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, podélně nařízneme a omyjeme. Nakrájíme na tenká kolečka, povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, poté kolečka pórku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Salám rozkrájíme na tenké plátky a střídavě s pórkem klademe ve vrstvách do vymazané zapékací mísy. Vrchní vrstvu tvoří pórek.
  • 3
    Mléko rozšleháme s vejci, osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Směsí přelijeme pokrm v míse a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 4
    Podáváme s čerstvým selským chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.