Zapečený řízek ze srnčí kýty
55 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 120gramůAnglická slanina
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyHrušky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůSýr Niva (Rokfór)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
61 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme, zakapeme jednou lžící olivového olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny marinovat. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na proužky a na sádle orestujeme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme je na silné plátky a osmažíme na másle. Sýr nahrubo nastrouháme.
- 2Poté řízky usmažíme na slunečnicovém oleji, přeložíme je do pekáče, překryjeme žampiony se slaninou, plátky hrušek, zasypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.