Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
353 mg
Cukr
572 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdý chleba pokrájíme na malé kostičky a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Z pánve opečený chléb vložíme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, sladkou a pálivou papriku. Všechny ingredience zalijeme horkým hovězím bujónem a polévku povaříme 20 minut při mírné teplotě. Potom ji rozdělíme do keramických misek. Do každé rozklepneme vejce a všechny misky dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.
  • 2
    Polévku zapékáme 10 minut při 220 °C.
  • 3
    Mezitím omyjeme petrželku kudrnku a pokrájíme ji nadrobno. Žemle pokrájíme na malé kousky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova.
  • 4
    Každou porci polévky ozdobíme petrželkou a přidáme osmažené kostičky žemle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.