Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci
50 min.
Ingredience
- 300gramůChléb konzumní
- 4lžíceOlej olivový
- 8stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1litrBujón natur hovězí
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůŽemle tuková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
353 mg
Cukr
572 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdý chleba pokrájíme na malé kostičky a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Z pánve opečený chléb vložíme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, sladkou a pálivou papriku. Všechny ingredience zalijeme horkým hovězím bujónem a polévku povaříme 20 minut při mírné teplotě. Potom ji rozdělíme do keramických misek. Do každé rozklepneme vejce a všechny misky dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.
- 2Polévku zapékáme 10 minut při 220 °C.
- 3Mezitím omyjeme petrželku kudrnku a pokrájíme ji nadrobno. Žemle pokrájíme na malé kousky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova.
- 4Každou porci polévky ozdobíme petrželkou a přidáme osmažené kostičky žemle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.