Zapékaná brokolice se sýrem a bramborami
51 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceMáslo nízkokalorické
- 280gramůBrambory vařené ve slupce
- 2špetkySůl
- 2špetkyKmín drcený
- 0,25lžičkaPepř čtyř barev
- Vařená brokolice s květákem
- 125gramůBrokolice
- 125gramůKvěták
- 1,2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- Zálivka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 90mililitrůSmetana zakysaná extra light
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu s kmínem. Brokolici a květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Poté zeleninu vložíme do vroucí vody a povaříme ji přibližně 4 minuty. Pak ji sítem vyjmeme a necháme okapat. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. V případě, že jsou větší, tak je nakrájíme na více dílků.
- 2Troubu si předehřejeme na 200°C. Menší zapékací mísu vytřeme máslem. Poklademe na ni pokrájené brambory, ochutíme je solí, kmínem a pepřem 4 barev. Mezi brambory dáme povařenou zeleninu.
- 3V misce rozmícháme zakysanou smetanu s mlékem, solí a pepřem. Povrch brambor přelejeme mléčnou směsí a pekáček vložíme do středu trouby. Brambory s brokolicí a květákem pečeme přibližně 20 minut. Pak celý povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme asi 10-12 minut do doby, až se sýr rozpustí a bude mít zlatou kůrku. Teplé porce dáme na talíře a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.