Zapékaná bruselská kapusta
50 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůKapusta růžičková
- 20gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
11 g
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme a dáme vařit v osolené vodě. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Uvařenou kapustu do ní naskládáme. Posypeme šunkou pokrájenou na proužky. Zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
- 2Zapékáme při 225 °C 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.