Zapékaná cibulová polévka

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vetším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli pokrájenou na tenké proužky, přisypeme cukr. Bez poklice smažíme na mírném ohni za občasného promíchání po dobu 20 - 30 minut, dokud cibule nezezlátne.
  • 2
    Zaprášíme moukou a smažíme jestě asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, promícháme, aby se mouka rozpustila, přidáme koření a částečně zakrytou polévku vaříme na mírném ohni 30 - 40 minut.
  • 3
    Bagetu nakrájíme na cca 12 plátků, lehce potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C. Plátky obrátíme a pečeme ještě asi 15 minut do zlatova.
  • 4
    Před podáváním sebereme z polévky tuk, přelijeme ji do talířů a navrch položíme smaženou bagetu. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 10 - 20 minut zapéct do horké trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.