Zapékaná cibulová polévka
80 min.
Ingredience
- 900gramůCibule
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 1kusBageta
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 225gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1,7litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve vetším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli pokrájenou na tenké proužky, přisypeme cukr. Bez poklice smažíme na mírném ohni za občasného promíchání po dobu 20 - 30 minut, dokud cibule nezezlátne.
- 2Zaprášíme moukou a smažíme jestě asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, promícháme, aby se mouka rozpustila, přidáme koření a částečně zakrytou polévku vaříme na mírném ohni 30 - 40 minut.
- 3Bagetu nakrájíme na cca 12 plátků, lehce potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C. Plátky obrátíme a pečeme ještě asi 15 minut do zlatova.
- 4Před podáváním sebereme z polévky tuk, přelijeme ji do talířů a navrch položíme smaženou bagetu. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 10 - 20 minut zapéct do horké trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.