Zapékaná fazolová kaše
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůFazole bílé
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaVegeta
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole uvaříme ve stejné vodě spolu s bobkovým listem doměkka.
- 2Uvařené fazole propasírujeme s trochou vývaru přes síto, osolíme a rozmícháme na hladkou kaši.
- 3Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou chvíli podusíme. Posypeme trochou vegety, nasekanou petrželkou, podlijeme vývarem a několik minut povaříme.
- 4Kaši smícháme s částí podušené cibule, rozprostřeme ji do pekáče a poklademe zbylou cibulí.
- 5Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.