Zapékaná fazolová kaše

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočené fazole uvaříme ve stejné vodě spolu s bobkovým listem doměkka.
  • 2
    Uvařené fazole propasírujeme s trochou vývaru přes síto, osolíme a rozmícháme na hladkou kaši.
  • 3
    Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou chvíli podusíme. Posypeme trochou vegety, nasekanou petrželkou, podlijeme vývarem a několik minut povaříme.
  • 4
    Kaši smícháme s částí podušené cibule, rozprostřeme ji do pekáče a poklademe zbylou cibulí.
  • 5
    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.