Zapékaná houbová směs
60 min.
Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 8krajícůVeka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla podusíme za občasného míchání očištěné, na plátky nakrájené houby. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme žloutky, sůl a pepř. Do hotové omáčky přidáme podušené houby.
- 3Krajíčky veky osmahneme na másle a urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy. Zalijeme houbovou směsí a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.