Zapékaná houska s vaječno-garnátovou směsí
45 min.
Ingredience
- 200gramůGarnát obecný
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 8kusůVejce slepičí
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŽemle tuková
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Garnáty omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vejce rozšleháme, přidáme smetanu, sůl a pepř. Housky vydlabeme. Sýr nastrouháme.
- 2Máslo rozpálíme, přilijeme vejce a za stálého míchání necháme lehce vysrážet, poté přisypeme garnáty. Lehce prohřejeme a odstavíme z plotny. Vydlabané žemle naplníme směsí z vajec a garnátů, posypeme sýrem a necháme zapéct v troubě při 200°C 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.