Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky
80 min.
Ingredience
- 125gramůSlanina vepřová
- 125gramůTelecí kýta
- 125gramůJátra telecí
- 30gramůLanýž
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno madeira
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyŠalotka
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2294 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
157 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Slaninu, telecí maso a játra nakrájíme na malé kostičky, šalotku a lanýže nasekáme nadrobno.
- 2Na pánvi rozpustíme polovinu másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme telecí maso a krátce orestujeme. Teprve nyní přidáme játra, lanýže a šalotku. Promícháme a přidáme tymián, bobkový list, sůl a pepř. Restujeme asi 5 minut.
- 3Pánev stáhneme z ohně a směs v pánvi rozmixujeme nebo umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme žloutky, máslo, přilijeme víno, trochu vývaru a zasypeme moukou. Vše vložíme do zapékací misky a uhladíme stěrkou.
- 4Doba zapékání je přibližně 20-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.