Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky
80 min.
Ingredience
- 125gramůSlanina vepřová
- 125gramůJátra zaječí
- 1kusBobkový list
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůLanýž
- 80gramůMáslo čerstvé
- 125gramůZaječí maso
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyŠalotka
- 2špetkyTymián sušený
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůJátra husí
- 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
383 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso, slaninu a játra pokrájíme na kostičky, lanýže a šalotku nadrobno.
- 2Na pánvi rozpustíme polovinu množství másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme pokrájené maso a kráce orestujeme. Nyní přidáme játra, šalotku, lanýže, tymián, bobkový list, opepříme a osolíme. Promícháme a restujeme ještě tři až pět minut.
- 3Směs v pánvi můžeme buď rozmixovat nebo rozemlít na masovém strojku.
- 4Do mleté směsi přidáme uvařená a rozmělněná husí játra, žloutky, druhou polovinu másla, přilijeme víno, vývar a zasypeme moukou. Řádně promícháme, vložíme do pekáčku, uhladíme stěrkou a zapékáme asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.