Zapékaná pikantní hovězí krkovička
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyRajčata
- 200gramůMozzarella
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaTymián sušený
- 250gramůZakysaná smetana
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
55 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Žampióny opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme najemno, semínka odstraníme. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na 4 plátky, které mírně naklepeme. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm osmažíme z obou stran a během smažení je opepříme a osolíme.
- 3V druhé pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a žampióny, dochutíme tymiánem, pepřem a solí.
- 4Osmažené maso rozložíme do zbytkem oleje vymazané zapékací formy, rozprostřeme na ně osmažené žampióny s cibulí, rozkrájená rajčata a plátky sýra.
- 5Zapékací mísu dáme do trouby, předehřáté na 220 stupňů, s krkovičku zapékáme 5 až 10 minut.
- 6Výpek po mase v pánvi zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak omáčku dochutíme pepřem a solí.
- 7Zapečené plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve, posypeme jemně nakrájenou bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.