Zapékaná pikantní hovězí krkovička

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
55 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Žampióny opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme najemno, semínka odstraníme. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Hovězí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na 4 plátky, které mírně naklepeme. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm osmažíme z obou stran a během smažení je opepříme a osolíme.
  • 3
    V druhé pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a žampióny, dochutíme tymiánem, pepřem a solí.
  • 4
    Osmažené maso rozložíme do zbytkem oleje vymazané zapékací formy, rozprostřeme na ně osmažené žampióny s cibulí, rozkrájená rajčata a plátky sýra.
  • 5
    Zapékací mísu dáme do trouby, předehřáté na 220 stupňů, s krkovičku zapékáme 5 až 10 minut.
  • 6
    Výpek po mase v pánvi zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak omáčku dochutíme pepřem a solí.
  • 7
    Zapečené plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve, posypeme jemně nakrájenou bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.