Zapékaná polenta se sýrem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
775 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    1000ml vody osolíme a uvedeme k varu, poté vsypeme polentu a za stálého míchání povaříme 25 minut. Dle potřeby doléváme vodu.
  • 2
    Připravenou kaši nalijeme do zapékací nádoby vypláchnuté studenou vodou. Povrch polenty uhladíme a necháme vystydnout. Poté vyklopíme z formy a dvakrát podélně rozřízneme. Sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací formu vytřeme máslem.
  • 3
    Jeden plát polenty přendáme do zapékací formy, poklademe plátky sýru a překryjeme dalším plátem polenty. Postup opakujeme, vršek polenty překryjeme plátky sýru.
  • 4
    Necháme zapéct 15 minut při 225°C, poté ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.