Zapékaná polenta se sýrem
55 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 250gramůPolenta
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Fontina
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
775 mg
Postup přípravy
- 11000ml vody osolíme a uvedeme k varu, poté vsypeme polentu a za stálého míchání povaříme 25 minut. Dle potřeby doléváme vodu.
- 2Připravenou kaši nalijeme do zapékací nádoby vypláchnuté studenou vodou. Povrch polenty uhladíme a necháme vystydnout. Poté vyklopíme z formy a dvakrát podélně rozřízneme. Sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací formu vytřeme máslem.
- 3Jeden plát polenty přendáme do zapékací formy, poklademe plátky sýru a překryjeme dalším plátem polenty. Postup opakujeme, vršek polenty překryjeme plátky sýru.
- 4Necháme zapéct 15 minut při 225°C, poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.