Zapékaná štika na smetaně

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
52 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štiku očistíme, vykucháme a osolíme a opepříme vně i uvnitř. Vložíme do vymazaného pekáče, poklademe plátky másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut. Poté zalijeme zakysanou smetanou a pečeme zvolna dalších 35 minut. Když je štika upečená, rozdělíme na porce, pokapeme citronovou šťávou a posypeme muškátovým oříškem a zalijeme vypečenou šťávou. Podáváme ozdobené kolečkem citronu a snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.