Zapékaná štika s houbami
50 min.
Ingredience
- 500gramůŠtika obecná
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůHouby čerstvé
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce štiky osolíme, opepříme a obalíme v části hladké mouky. Opečeme je na pánvi na oleji spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými houbami. Opečené porce štiky urovnáme do pekáčku, poklademe dušenými houbami, natvrdo vařenými, nakrájenými vejci a na plátky nakrájenými bramborami. Smetanu rozmícháme s moukou, povaříme, osolíme a nalijeme do pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.