Zapékaná vejce s křenem a červenou řepou
25 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 40gramůKřen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 200gramůŘedkvička
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 80gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Zapékací mísu vymažeme 60 g másla, posypeme solí a jemně nastrouhanými dvaceti gramy křenu. Na křen vyskládáme půlky vajíček, potřeme zbylým rozpáleným máslem a slabě posypeme solí, pepřem, opět zbylým nastrouhaným křenem, nakonec strouhaným sýrem.
- 2Ihned vložíme do horké trouby, při 220 stupních pečeme přibližně 10 minut.
- 3Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé dezertní talířky, každou porci ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou ředkvičkou a na kolečka krájenou červenou baby řepou, kterou pokapeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.