Zapékané brambory s dýňovými a slunečnicovými semínky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo a opražíme na něm slunečnicová a dýňová semínka.
  • 3
    Zalijeme mlékem a smetanou, přidáme tavený sýr a za občasného míchání necháme rozpustit, až vznikne hladká omáčka.
  • 4
    Osolíme, opepříme, okmínujeme a vše dobře promícháme.
  • 5
    Brambory slijeme, rozpůlíme a neoloupané vložíme do zapékací mísy.
  • 6
    Přelijeme je sýrovým krémem a pokrm zapékáme 20-30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.