Zapékané brambory s dýňovými a slunečnicovými semínky
60 min.

Ingredience
- 800gramůBrambory rané
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaDýňová semínka
- 1lžičkaSemínka slunečnicová loupaná
- 4lžíceMléko polotučné
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka.
- 2V pánvi rozpustíme máslo a opražíme na něm slunečnicová a dýňová semínka.
- 3Zalijeme mlékem a smetanou, přidáme tavený sýr a za občasného míchání necháme rozpustit, až vznikne hladká omáčka.
- 4Osolíme, opepříme, okmínujeme a vše dobře promícháme.
- 5Brambory slijeme, rozpůlíme a neoloupané vložíme do zapékací mísy.
- 6Přelijeme je sýrovým krémem a pokrm zapékáme 20-30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.