Zapékané brambory se zelím
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 500gramůBrambory vařené
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
13 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nakrouhané hlávkové zelí posolíme, přidáme kmín a dusíme. Nakrájenou cibuli osmahneme.
- 2Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených brambor, posolíme, opepříme a dáme vrstvu zelí, které posypeme osmahnutou cibulí.
- 3Tak pokračujeme až skončíme s bramborami.
- 4Na brambory nasypeme osmaženou, na malé kostičky nakrájenou slaninu.
- 5Při pečení podlijeme brambory trochou vody a dáme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.