Zapékané čínské zelí
50 min.
Ingredience
- 1kusZelí čínské
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2decilitryMléko polotučné
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.
- 2Každou čtvrtku zelí podélně rozkrojíme, vzniklé díly stočíme do závitků a vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy.
- 3Z 20 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rozšlehaným mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme větší část nastrouhaného sýru, zamícháme a omáčku nalijeme na zelí. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
- 4Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.