Zapékané čínské zelí

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.
  • 2
    Každou čtvrtku zelí podélně rozkrojíme, vzniklé díly stočíme do závitků a vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy.
  • 3
    Z 20 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rozšlehaným mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme větší část nastrouhaného sýru, zamícháme a omáčku nalijeme na zelí. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
  • 4
    Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.